Förlust i SHL-premiären
Publicerad: 2021-09-11
Nyhet
LHC kämpade och slet, men det räckte inte hela vägen i SHL-premiären. Hemmalaget Luleå punkterade matchen i den tredje perioden, genom tre raka mål för slutresultatet 5-2.

Linköping fick tidigt döda av ett par utvisningar, vilket man klarade av. Dessvärre smällde Luleå in 1-0 kort därefter, genom LHC-bekantingen Vilmos Gallo.

LHC kom tillbaka målmässigt när det vankades powerplay-spel genom Arvid Costmar, som med en klassisk isare hittade nätet bakom Jesper Wallstedt.

Det var förutsättningar efter de första tjugo minuterna.

I den andra gick Luleå upp till en ny ettmålsledning, men LHC replikerade blixtsnabbt genom att kvittera en minut senare genom Daniel Ljungman.

Lika på två var läget inför den tredje perioden. Där tryckte hemmalaget lite hårdare på gaspedalen. Genom ett powerplay-mål, en uppsnappad puck i offensiv zon och ett skott i tom målbur punkterade hemmalaget matchen.

– Jag får börja med att gratulera Luleå, de är numret större än oss idag, det är inte så mycket att snacka om. Vi får en tuff start och dödar av en utvisning, och ändå så gör dem 1-0 direkt efteråt. Vi repar lite mod, men det känns som att vi är steget efter, säger Klas Östman på presskonferensen efter matchen.

**Finns det något positivt du vill framhålla idag? **
– Jag tycker att Marcus spelar bra i kassen idag. Jag tycker att vår fjärdeformation med Daniel Ljungman i spetsen spelar väldigt bra för oss. Det får vi ta med oss.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners