Eriksson: "Aktivitet i 60 minuter, med och utan puck"
Publicerad: 2021-01-11
Nyhet
LHC:s SHL-lag går in i en ny, viktig vecka med nio poäng på spel. Först ut på listan av motståndarna står tabellfyran Luleå.

Efter fyra matcher under loppet av sex dagar fick LHC-truppen en ledig söndag för att vila kropparna och skallarna. Under måndagen startades verksamheten upp och man fick för första gången på en vecka tid att genomföra ett ordentligt träningspass.

– Kul att starta upp veckan med en träning och inte bara titta på de förändringar som vi har gjort, utan faktiskt få träna på dem. Killarna har svarat bra på det i sitt agerande och de känner att det är rätt väg att gå, säger Daniel Eriksson.

Hur tycker du att det såg ut där ute idag?
– Det är bra tempo på träningarna. Sen när man gör nya saker så kan det hacka lite i vissa moment, men det ska det också göra. Då har man utmanat killarna i vad de klarar av. Hade det bara flutit på idag, när vi prövade nya grejer, så hade jag varit mer orolig.

Hur mår gruppen rent fysiskt?
– Vi behövde vara lediga igår. Vi behöver träna, öva och samtidigt återhämta oss och det är vårt ansvar som ledare att skruva på dem detaljerna så att inte killarna behöver fundera på det.

I morgon väntar andra mötet med Luleå på knappt tio dagar.

– Jag vill se en aktivitet i 60 minuter, med och utan puck. Det är något som vi har tryckt på och det tappade vi mot Rögle senast, vilket gjorde att vi tappade puckinnehav och de kom in mer i matchen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners