Ljungh inför matchen mot Luleå: "Det kommer bli tajt"
Publicerad: 2021-03-28
Nyhet
LHC stänger hemmaspelet, åtminstone i grundserien, på måndagskvällen när tabellsexan Luleå gästar Saab Arena.

– Det ska bli kul att spela. Det kommer bli tajt, det blir alltid när man spelar mot Luleå. Det är ett bra lag som inte ger upp speciellt mycket målchanser, så vi kommer behöva vara effektiva när vi får chanser. Vi ska fortsätta vara i det stimmen som vi är i, säger Markus Ljungh.

Hur är det att vara i det stimmet?
– Det är kul och det är där man vill vara, man vill ju vinna matcher och självklart vill man fortsätta med det. Man spelar för att vinna och det är kul att spela bra.

{!A}

LHC har radat upp fem raka segrar efter fulltid. På frågan om vad som är den stora anledningen till framgången på slutet levererar Markus flera komponenter.

– Vi har accepterat där vi har varit och filat på vissa saker. Vi spelar lite enklare när vi väl ska göra det, powerplay-spelet har blivit bättre och vi är fler och fler som bidrar.

Liksom mot Djurgården är det en diger lista på spelare som coacherna har att välja på när det kommer till att formera laget. Markus ser enbart det positiva i att fler spelare är med och slåss om platserna.

– Det betyder jättemycket och det är kul att vi har så många tillgängliga. Vi får en bättre bredd i laget, vi blir mer slagkraftiga och blir jobbigare att möta. Det är kul att se och det är en skön känsla i gänget.

{!B}

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners