Härlig seger i Jönköping!
Publicerad: 2017-11-17
Efter Match
LHC åkte till Jönköping för att ta revansch för gårdagens strafförlust. Det var aldrig något snack om det. LHC gjorde en väldigt bra match och vann med hela 6-1 i Kinnarps Arena. Därmed klev LHC förbi HV i tabellen.

Linköping började bra i matchen och tog ledningen i matchen genom ett mål i boxplay. Jimmy Andersson satte fart och prickade det bortre krysset bakom Linus Söderström.

Drygt fem minuter senare kvitterade HV71 till 1-1 efter mål av Anton Bengtsson, ett mål som godkändes efter videobedömning, en bedömning som definitivt kan diskuteras.

En minut senare var dock Cluben tillbaka i ledning efter att Ken Andre Olimb skickat in pucken i powerplay.

Den andra perioden var även den, över stora delar, under LHC-kontroll. Målet dröjde emellertid, men när de väl kom så kom de på rad. Inom loppet av en och en halv minut gick LHC från 2-1 till 5-1 efter mål av Derek Roy, Mathis Olimb och Olle Lycksell.

Den tredje perioden präglades av mycket utvisningar, främst på LHC. Men gästerna gjorde en helgjuten insats i boxplay och redde ut vartenda tillfälle. Sex minuter in i perioden fastställde LHC slutresultatet till 6-1 efter mål av Emil Sylvegård.