Nionde raka vinsten för J20
Publicerad: 2021-10-16
Nyhet
Linköpings J20 är stekheta för stunden. Under lördagseftermiddagen besegrades Malmö i en jämn match med 2-1 efter straffar.

Första perioden i Malmö Isstadion var jämn och där båda lagen stod för ett bra försvarsspel. LHC utnyttjade ett powerplay i mitten av perioden och tog ledningen genom Gabriel Eklund.

LHC spelade fortsatt bra i den andra perioden och skapade ett stort antal målchanser. Man vann skotten med 14-2 i mittenakten, men trots detta blev den mållös.

I den tredje perioden hade LHC fortsatt god kontroll, men med tre minuter kvar fick Malmö till en något slumpartad kvittering.

Oavgjort efter fulltid innebar spel i overtime, vilket blev en mållös historia. I straffläggningen avgjorde så LHC genom Fabian Wagner.

– Jag vill ge en eloge till hela laget för uppoffrande spel genom hela matchen, säger huvudtränaren Andreas Melin.

Nästa match för J20 spelas i morgon, då man möter Karlskrona på bortaplan.