LHC tog revansch på Leksand
Publicerad: 2017-01-31
Efter Match
För tolv dagar sedan föll LHC mot Leksand på bortaplan. När lagen gick upp mot varandra igen lyckades LHC se till att historien inte återupprepade sig. En solid insats gav vinst med 5-2.

Det var hemmalaget Leksand som öppnade bäst i Tegera Arena. Hemmalaget fick fast LHC ett par gånger om under den inledande minuten och lyckades efter en och en halv minut ta ledningen. Efter en tilltrasslad situation framför mål fick Martin Karlsson tag i pucken och placerade in den bakom Jacob Johansson i LHC:s målbur.

LHC lyckades därefter att jobba sig in i matchen och började ta över allt större del av spelet när klockan började sig närma sig fem spelade minuter.

I den åttonde minuten kom så kvitteringen för LHC. Niclas Lundgren sköt ett skott som Jakob Lilja styrde varpå pucken gick en konstig bana som ställde Atte Engren i Leksandsmålet.

Efter elva och en halv minut utdömdes matchens första utvisning då Leksands Alexander Ytterell blev utvisad för en hakning. I powerplay tog LHC ledningen efter ett vackert mål där Kristian Näkyvä spelade Andrew Gordon som i sin tur hittade Ken Andre Olimb som i sin tur spelade fram brorsan Mathis Olimb som styrde in pucken i nät.

Avslutningen på perioden var relativt jämn med chanser åt båda håll men inga fler mål föll.

Leksand öppnade bra även i den andra perioden och hade ett par chanser inledningsvis. Men det var LHC som stod för nästa mål i matchen. Broc Little grävde fram en puck i sarghörnet, tog sig in i skottposition och visade upp pucken i det bortre krysset.

Spelet svängde sedan fram och tillbaka där Leksand fick den bästa chansen efter nio och en halv minut när Oskar Lang kom fri mot Jacob Johansson som följsamt räddade avslutet.

Oskar Lang fick sedan revansch på Johansson drygt fem minuter senare när han tryckte in en retur och reducerade till 3-2.

Två minuter senare fick Garrett Roe en väldigt bra möjlighet att utöka ledningen till 4-2 men då stod Atte Engren för en riktigt vass räddning och såg till hans lags underläge alltjämt var ett mål.

Mot slutet av perioden utdömde domarduo Sjöqvist och Nord tre utvisningar på kort tid, två för LHC och en för Leksand, vilket bland resulterade i powerplay för hemmalaget.

LHC klarade av det numerära underläget som löpte in i den tredje perioden och tog därefter kontroll på händelserna. Leksand försökte visserligen gå framåt i jakt på en kvitteringspuck men LHC försvarade sig på ett bra sätt och gav inga större ytor för hemmalaget.

LHC skapade två väldigt bra chanser inom ett par minuter genom Niklas Persson samt Ken Andre Olimb, men båda situationerna slutade med avslut som antingen blockerades bort eller gick utanför.

När klockan hade passerat tio minuter och tio sekunder av den tredje perioden utökade LHC till 4-2 genom Niklas Fogström, som i en snabb spelvändning fick pucken av Sebastian Karlsson och hängde upp den bakom Engren.

Leksand försökte komma ikapp i slutet och fick med ett par minuter kvar ett powerplay. Hemmalaget plockade då ut målvakten varpå LHC:s Niklas Persson bröt ett utspel och kunde skicka in pucken i den tomma målburen.