Åkerman: "Gett oss den extra skjutsen"
Publicerad: 2018-03-23
Inför Match
Linköping laddar för fullt inför morgondagens hemmamatch mot Djurgården. I ryggsäcken bär LHC med sig tre raka hemmasegrar mot Djurgården den här säsongen.

– Vi har en bra känsla här på hemmaplan. Vi tog matchen till sudden senast och vann den och det är bra grejer vi tar med oss från den matchen. Jag tycker att vi till stora delar gör en bra match i Stockholm. Det gick lite fort mellan deras mål men vi gjorde ett race på slutet där vi försökte jaga in kvitteringen.

Hur viktig är det att ha den känslan?
– Jätteviktigt. Vi har två segrar i grundserien och en i slutspelet så vi känner oss väldigt trygga här hemma i Saab Arena.

Vad har ni snackat om efter gårdagens match?
– Det är väldigt små detaljer som avgör matcherna. Vi har pucken innan nästan alla fyra Djurgårdsmålen och det är besluten som vi tar där som kan förändra utgången på matchen och resultatet. Insatsen som helhet är vi nöjda med.

Under lördagen förväntas en publiksiffra runt 7500. Tidigare slutspelsmatcher har bjudit på riktigt bra stämning och det känns som att morgondagen har stor potential att bli ännu bättre.

– Alltid kul att få en häftig inramning och ett bra stöd från läktarna. Under slutspelet så har publiken burit fram vårt lag och gett oss den här extra skjutsen som vi har behövt. Det har gjort att vi har spelat bra på hemmaplan i slutspelet.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners