• Huvudsponsorer

LHC vill återupprepa höstens seger mot MODO

11 januari 2013 13:38

Gårdagens vinst mot Växjö var Linköpings sjätte raka vinst i Elitserien. I morgon ställs seriens formstarkaste lag, mot ett annat formstarkt lag, MODO Hockey. Det är med andra ord upplagt för en tuff drabbning i Fjällräven Center.


I går åkte Linköping ner till Växjö och bärgade den sjätte raka vinsten i Elitserien. I morgon väntar en ny utmaning på bortaplan, när LHC går upp mot MODO i Fjällräven Center.

– Vi har bra självförtroende och vi har spelat bra på slutet. Samtidigt har MODO också gjort det och har inte förlorat på ordinarie tid på sex matcher så det blir en match mellan två formstarka lag, säger Linköpings Roger Melin.

LHC och MODO har mött varandra tre gånger tidigare under säsongen, där MODO har vunnit två, varav en efter sudden death, medan LHC har besegrat MODO en gång. Det som är noterbart är att samtliga segrar har kommit för bortalaget.

– Vi spelade en bra match borta mot MODO förra gången vi var där. Hemma mot dem har vi spelat lite sämre och de har varit väldigt bra hemma hos oss. Vi ska försöka göra om insatsen som vi gjorde där uppe senast, så det blir intressant.

Morgondagen kommer att bli en tuff match mellan två lag som är med och slåss på den övre halvan av tabellen. Dessutom är LHC och MODO de två formstarkaste lagen i Elitserien.

– Det som blir viktigt är att vi fortsätter ha det tålamod vi har, att vi spelar så stabilt som vi gör i försvarsspelet och att vi behåller den fart vi har i både anfallsspel och försvarsspel. Tålamod, bra organisation och fart är de tre punkter som blir viktiga.

I gårdagens match mot Växjö var det andra formationen med Johannes Salmonsson, Patrik Zackrisson och Lee Goren som klev fram och producerade målen framåt. Såväl Zackrisson som Goren gjorde därmed sitt första mål för säsongen.

– Det är viktigt för dem att de känner att de börjar producera. ”Zacke” har varit skadad under hösten och börjar komma igång mer och mer, han börjar hitta mer rätt hur han ska jobba i banan. ”Salle” börjar få bättre fart och Lee är ett bra komplement där.

Till morgondagens match är det två frågetecken i LHC. Eric Himelfarb klev av efter första perioden i morgon med en ömmande ljumske och Pär Arlbrandt fick ett skott som tog illa på foten. LHC har därmed kallat hem Christopher Fish från Örebro. I övrigt har LHC inga nya skador att rapportera om.