Cluben är tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2021-10-10
Nyhet
Det satt hårt inne, men det blev till sist seger borta mot Göteborg i SDHL. Stor matchvinnare; dubbla målskytten Sydney Brodt som dessutom stod för det avgörande målet i slutet av tredje perioden.

– Vi fortsätter att göra det lite svårt, men det positiva är att vi fortsätter att skapa målchanser. Vi måste dock lära oss att ta bättre beslut och vara mer rejäla. Lyckligtvis är de här poängen lika mycket värda som de andra, säger huvudtränaren Thomas Pettersen.

Favorittippade LHC fick en bra start på matchen och testade tidigt Göteborgs-målvakten Sofia Reideborn. Efter drygt nio minuter spelade fick man matchens första powerplay och då dröjde det inte mer än tretton sekunder innan det small.

Backen Olivia Zafuto tog ett kliv inåt i banan och avlossade ett skott som letade sig hela vägen in i nät och ledningen var ett faktum.

Göteborg kom emellertid tillbaka och åstadkom en kvittering i slutskedet av perioden. Tereza Radova var sist på pucken i ett läge som uppstod efter en miss i LHC:s försvarszon.

I den andra perioden återtog LHC ledningen tidigt efter ett vackert mål. Jessica Adolfsson skickade i väg en skottpassning som Sydney Brodt styrde in för att sätta LHC i förarsätet igen.

Matchbilden blev desto mörkare i den tredje perioden. Göteborg skapade en hel del oreda i LHC:s zon och det var inte helt ologisk att kvitteringen kom sex minuter in i perioden.

LHC ryckte upp sig, framför allt under de avslutande minuterna. Man tryckte på ordentligt för ett nytt ledningsmål och med två och en halv minut kvar kom det. En rörig situation framför mål slutade med att Sydney Brodt lirkade in pucken och målet blev matchavgörande.

– Det är vår tredjelina med Marthe Pabsdorff Brunvold, Moa Wernblom och Emilie Kruse Johansen i spetsen som bär laget fram idag.

Viktig seger för LHC som nu får ladda om inför morgondagens rivalmöte mot HV71, hemma i Saab Arena.

– Matchen i morgon är en jätteviktig match och vi är medvetna om vad rivaliteten mot HV71 innebär. Det kommer att krävas en riktigt bra insats av oss om vi ska kunna ta hem tre poäng, avslutar Thomas.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners