Robertsson är förväntansfull
Publicerad: 2020-09-18
Intervju
Det är ett dygn kvar innan LHC kliver ut för spel i SHL-premiären säsongen 2020/2021.

Det har gått sex månader sedan LHC senast kliv in i en tävlingsmatch. Med bara ett dygn kvar kan man tänka sig att en relativt hög anspänning ligger över omklädningsrummet. Svaret är emellertid det motsatta.

– Jag känner mig ganska avslappnad just nu. Det är förväntansfullt, man har väntat på det här väldigt länge och det känns skönt att det drar igång ordentligt, säger Bert Robertsson.

Premiärmotståndet på lördagen står högt tippade Rögle BK för.

– Det är en bra och tuff motståndare. De gjorde bra ifrån sig förra året och rankade högt i år. Det är ett rivigt lag som vi har respekt för, så på många sätt är det en jättebra start att möta dem på bortaplan. Vi får bekänna färg direkt och får visa att vi har det som krävs för att vinna en sån match.

Vad vill du se från vårt lag i morgon?
– Vi vill ju bli stabila som lag och vill ge oss själva chansen att vinna varje hockeymatch. Jag kan inte sticka under stol med att det defensivt uppoffrande spelet blir en jättefaktor för oss. Sen vill jag se en offensiv kraft, att vi ger oss hän uppgiften med hull och hår. Vi ska ge allt vi har för att vinna matchen.

Läget i laget är relativt gynnsamt. Nye målvakten Jussi Rynnäs gjorde sin första träning under fredagen och är dessutom spelklar till lördagens premiär.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners