Östman: "Kommer krävas en väl genomförd match för att vi ska kunna ta poäng"
Publicerad: 2021-12-08
Nyhet
Med två segrar i ryggen är det ett LHC med gott självförtroende som går upp mot Oskarshamn i morgon kväll.

SHL-laget gör i morgon sin sista match i Saab Arena på två och en halv vecka.

– Det är sista gången vi får visa upp oss för hemmapubliken på ett bra tag, så vi vill göra en riktigt bra prestation för dem. Vi vet att det kommer krävas en väl genomförd match för att vi ska kunna ta poäng, säger Klas Östman.

LHC:s två senaste matcher har slutat med vinst efter overtime, båda med siffrorna 2-1 mot Frölunda respektive Luleå.

– Försvars- och målvaktsspelet har varit väldigt bra de sista matcherna och det måste hålla en fortsatt hög nivå. Offensivt har vi skapat mycket och gjort tillräckligt för att vinna matcherna, men det är klart att det finns lite mer att hämta där.

Senast mot Luleå blev det ett mål i powerplay och utdelningen med en man mer på isen har sakta men säkert förbättras. Vad gäller statistiken i boxplay har LHC nu klättrat upp till en femteplats i ligan och har hållit nollan i spelformen de senaste fem matcherna.

– Specialteams är väldigt utslagsgivande i SHL. Tittar man på boxplay så har vi efter en tuff start klättrat uppåt i den statistiken kontinuerligt och det var ett tag sedan vi släppte in mål i den spelformen. Vi gjorde mål i powerplay senast vilket var viktigt för självförtroendet.

Hur är läget i laget?
– Alla spelare är tillgängliga förutom Brian Gibbons.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán