Eddie Larsson återvänder till Cluben
Publicerad: 2021-05-21
Lagbygget SHL
30-årige backen Eddie Larsson är ånyo en LHC-spelare. Efter en säsong i SHL-konkurrenten Luleå är han tillbaka i Cluben, som han har representerat i 208 tävlingsmatcher tidigare i karriären.

I och med flytten tillbaka till Linköping kommer Eddie att återförenas med sin tidigare backtränare, Klas Östman, en faktor som var viktig i beslutet.

– Det är klart att det spelar en stor roll, nu när jag får chansen att komma tillbaka. Dels han, men också Hävelid som jag har haft en del kontakt med när jag var där nere tidigare och jag vet vilken utveckling han kan bidra med, säger Eddie.

Flyttlasset som ska till Linköping håller på att packas ihop för fullt. Det är med andra ord bråda dagar just nu för det senaste tillskottet till truppen.

– Det är en hel del att göra och en ganska hektisk period. Men förhoppningsvis kan vi få ner grejerna och flytta ner framåt helgen och bli Linköpingsbor igen, det ska bli kul.

Eddie kommer från en säsong i Luleå där framförallt avslutningen inte blev som han hade tänkt sig. Han ådrog sig en skada under säsongen och hade därefter tufft att komma tillbaka. I och med flytten till Linköping vill han ta revansch på fjolåret.

– Det ska bli kul såklart och framförallt att få göra det i Linköping. Förhoppningsvis inför fans igen och i Saab Arena, det ska bli skitkul såklart och det är jag väldigt peppad inför.

Redan till nästa vecka är målet att Eddie ska vara i träning med sitt nygamla lag.

– Det är förhoppningen, absolut. Det är det jag siktar på.

Kontraktet med Eddie är skrivet på ett år.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán