J20 SuperElit: Övertidsförlust
Publicerad: 2016-11-14

Även i match två blev det en förlust för Linköping när Örebro kom på besök. 2-3 efter spel i ÖT i en match där special teams hade stor betydelse.

Det blev en förlust för LHC:s J20, även i match två som tog sin plats under söndagens eftermiddagstimmar. Ett returmöte som hade sitt ursprung från onsdagen, där Linköping hade kunnat lämna Behrn Arena och Örebro med tre poäng och en 4-1-vinst med sig.

Men det här mötet inleddes med en lite moloken ton och utan några större krusiduller.

Målchanser bjöds det på, men ingen vidare intensitet från någon av sidorna.

Med ett mållöst resultat tycktes det som en rättvis siffra att presentera med tanke på hur den första perioden utspelades.

Även om Linköping inledde väldigt piggt med liknande paralleller från lördagens match, var det dessvärre utan resultat. Man arbetade dock efter principen att befästa puckkontroll och att fastställa initiativet hos det egna ledet, vilket gav större framgångar i framfarten och de målchanser som man gärna ville ha.

Med förflyttning in i andra perioden kom även spelet från den första perioden i dess följe.

Ett konstant ställningskrig i mittzon var den faktor som sedermera visade sitt ansikte i skottstatistiken, som var allt annat än smickrande när den väl summerades efter den andra periodens spel.

Målen skulle inte landa förrän i den tredje perioden, med Linköping som första målgörare.

Pontus Eklöf spräckte nollan efter ett fint uppspel längs med sargkanten. Skott från blå och en touch från hans klubba som styrde in 1-0 efter 4:35.

Ironiskt nog kunde man kalla den tredje periodens målskörd för en kavalkad! Örebro hittade även dom till fållan med ett mål i numerärt överläge, efter att ha fått ha trycket i offensiv zon en längre period.

LHC tog tillbaka ledningen efter ett flygande anfall i powerplay där Emil Westerlund skjuter in ett returskott bara några minuter senare.

Pressen föll återigen på Örebro att återta status quo, något som blev verklighet med bara halvminuten kvar av perioden. 2-2 efter ett intensivt arbete och tryck mot målet, vilket ledde till övertidsspel.

I numerärt överläge var det Örebro som blev en vinnare.

Man satte även dit 2-3-pucken och tog med sig de två poängen hem till Närke.