LHC Dam segrade på Hovet
Publicerad: 2017-09-20
LHCTV
Segertåget fortsätter för LHC Dam. Efter den inledande förlusten mot Luleå har LHC plockat tio utav tolv poäng mot de förväntade toppkonkurrenterna Luleå och Djurgården. – Jag är stolt över sätter som vi vänder tillbaka matchen och gör den till vår, säger Madeleine Östling.

Det blev en tuff start för LHC-tjejerna mot Djurgården. Hemmalaget kom ut med bra fart och ett ganska passivt LHC, som allt för ofta spelade en och en inledningsvis, hade problem under de första tio minuterna. Djurgården tog också ledningen under den här perioden genom mål av Josefine Jakobsen. Det jämnade sedan ut sig och LHC lyckades kvittera i powerplay genom Lara Stalder.

– Jag är inte speciellt nöjd med sättet som vi inleder matchen på. Det är alldeles för passivt och vi agerar alldeles för mycket en och en. Vi har pratat om aktivitet och delaktighet ända sen vi samlades och det känns ganska frustrerande när det ser ut som det gör under de första tio minuterna. 1-1 målet blir jätteviktigt för oss och det ger oss möjligheten att komma tillbaka i matchen, säger Madeleine efter matchen.

Till den andra perioden var det nästintill ombytta roller. Linköping släppte på handbromsen och kunde flera gånger om sätta Djurgården under hårt tryck. Hemmalaget såg tröttare och tröttare ut ju längre perioden gick och det gav resultat för gästerna. Först såg Emma Murén till att ge LHC ledningen och med blott tre sekunder kvar utökades ledningen till 3-1 genom Pernilla Winberg.

– Vi kommer nästan ut som helt annat lag i den andra perioden. Vi agerar mer som ett lag över hela banan och håller oss till system som vi vill spela efter. Det gör att vi får mycket tid i anfallszon och Djurgården får det väldigt jobbigt mot oss. Att vi vänder tillbaka efter en jobbig första period är ett styrkebesked och visar på moral och karaktär i laget.

I den tredje perioden gick Djurgården för att försöka komma ikapp. Det var framförallt under den sista halvan av perioden som hemmalaget verkligen släppte på handbromsen och fick in en reducering till 3-2. Det blev onödigt spännande mot slutet, men LHC redde ut situationen och kunde inkassera fjärde raka vinsten.

– Det är alltid skönt att vinna men det finns fortfarande saker som kan bli mycket bättre, exempelvis vår effektivitet i powerplay. Vi har många möjligheter idag men gör det ibland lite för svårt för oss själva. Men vi tar de här tre poängen och laddar om inför en tuff helg med matcher mot Leksand och Brynäs.