Förlust i sista grundseriematchen
Publicerad: 2017-03-09
Efter Match
Linköping förlorade i den sista grundseriematchen. En match som påminde om det som komma skall slutade med 4-2 vinst för Frölunda.

Linköping fick en bra start på matchen och skapade redan i det första bytet en dubbelchans genom Broc Little som dock inte fick utdelning på sin chans.

Frölunda svarade upp med ett par längre anfall mot LHC, där försvarsspelet och Jacob Johansson fick jobba hårt för att freda målet.

Det svängde sedan tillbaka till LHC:s fördel och hemmalaget hade ett par fina chanser. I den trettonde minuten tog Linköping ledningen genom Vilmos Gallo.

LHC fick kort därefter spela fem mot tre och dessutom ett straffslag under pågående överläge. Men ingetdera utnyttjades och det blev tillslut så att Vilmos Gallos mål blev det enda i den första perioden.

I den andra perioden var LHC bra under de första minuterna innan Frölunda tog över kommandot. Gästerna skapade en del bra chanser och fick under den här perioden spela powerplay.

Frölunda tryckte på men fick inte utdelning i sitt powerplay. Däremot kom kvitteringen strax därefter genom Henrik Tömmernes.

LHC fick chansen att spela powerplay två gånger om i slutskedet av perioden men fick inte utdelning. Ett antal utvisningar i slutskedet av perioden resulterade i att den tredje inleddes med fyra mot fyra-spel med efterföljande powerplay för Frölunda.

Under powerplay-spelet tog Frölunda ledningen efter mål av Carl Grundström. Trettio sekunder senare drog Frölunda på sig en utvisning och i powerplay kvitterade LHC efter mål av Broc Little.

Därefter var det Hawaii-hockey med målchanser åt båda håll. Nästa mål i matchen stod Frölunda, återigen med Carl Grundström som avslutare och målskytt.

Tre och en halv minut senare fastställdes slutresultatet till 4-2 efter mål av Henrik Tömmernes.