Andra raka förlusten för J18
Publicerad: 2021-10-03
Nyhet
J18 inkasserade sin andra förlust i upptakten av J18 Regional Syd när man föll i en svängig match mot Troja/Ljungby.

LHC fick en bra start på matchen och tog ledningen redan efter en och en halv minut, när Alvin Munther noterades för sitt första seriemål för säsongen.

Linköping hade därefter två powerplay, som man inte lyckades utnyttja. Det innebar att det stod 1-0 på tavlan efter den första perioden.

Det kom att ändras i den andra.

Gästerna från Småland kvitterade redan efter en halvminut och endast en och en halv minut senare tog de också ledningen.

Troja/Ljungby gjorde senare i perioden både 3- och 4-1 och läget såg jobbigt ut. LHC reducerade till 4-2 genom Emil Torvfelt, men bara för att se Troja/Ljungby göra 5-2 precis innan periodvisslan.

I den tredje var LHC tvungna att gå framåt för att pressa gästerna. Erik Perlaky reducerade till 5-3 sex minuter in i slutakten och LHC hade hugg på gästerna.

Man tryckte på för ytterligare reducering, men när den väl kom var det för sent. Emil Saramaa Larsson gjorde 5-4 med en halvminut kvar att spela och närmare än så kom inte LHC.