Dam: Altmanns hattrick bäddade för 23:e raka vinsten
Publicerad: 2015-01-25

LHC tar sin 23:e raka vinst i årets upplaga av Riksserien när man besegrade Leksand med 3-1 hemma i Saab Arena efter tre mål av Denise Altmann och ett fantastiskt målvaktsspel av Kim Martin-Hasson.

Precis om i gårdagens match mot Sundsvall fick LHC en bra inledning på matchen när Denise Altmann gav LHC ledningen efter 03:32 i den första perioden. Målet tillkom i numerärt överläge när Leksands Hanna Lindqvist ådrog sig en utvisning för hakning. Målet var Denise Altmanns 19 för säsongen.

LHC ökade på sin ledning i slutet av den första perioden till 2-0 efter fint förarbete av landslagsbackarna Jessica Adolfsson och Emilia Andersson, målet kom till i spel fem mot fem. Målet satte också punkt för en bra första period för LHC som ledde matchen välförtjänt.

Den andra perioden gick helt klart till Leksand på poäng. Man ansatte Linköping hårt under stora delar av perioden men LHC visade att man består av mer än ett offensivt kraftpaket och lyckades freda sig. LHC tog dock en timeout i slutet av den andra perioden för att lugna ner det hela aning och lyckades reda ut stormen som Leksand skapade, det trots att man avslutade sluttampen av perioden med en spelare mindre på banan.

Den tredje perioden blev som väntat en jämn historia där Leksand jagade reducering och skapade en hel del lägen utan att för den delen lyckas få hål på Kim Martin-Hasson. Istället var det LHC och meste målgöraren Denise Altmann som satte spiken i kistan med sitt 3-0 och fullbordade där med sitt hattrick.

Segern grundlades genom en stark laginsats avslutade veckan som resulterade i nio poäng och en målskillnad på 15-2.

Nästa match är kommande söndag när man möter MSSK-Piteå på hemmaplan.