Förlust i Gävle
Publicerad: 2017-03-20
Efter Match
Linköping föll i den andra kvartsfinalmatchen på måndagskvällen. Brynäs vände LHC:s 2-1-ledning till 3-2 med två mål inom loppet av tre minuter.

Matchinledning var relativt tillknäppt och under de första minuterna skapades det inte speciellt mycket åt något av hållen. Den första riktigt heta chansen som höll på att resultera i mål kom efter nio minuter när Garrett Roe träffade målramen bakom David Rautio.

Brynäs svarade upp med en ramträff ett par minuter senare när Johan Alcén stack iväg i en kontring i boxplay och träffade stolpen bakom Marcus Högberg.

LHC avslutade bra och skapade ytterligare ett par chanser, men den första perioden förblev mållös.

Den andra perioden var två och en halv minut gammal när Brynäs tog ledningen i matchen. Linus Ölund slängde in en puck från mål från bakom förlängda mållinjen som studsade på LHC-spelare och in i mål.

Mindre än en minut senare kvitterade LHC till 1-1 genom Marcel Müller, som tog hand om en lös puck och skickade in den bakom Rautio längs med isen.

Tempot i matchen höjdes och det utbyttes chanser mellan lagen. LHC tog ledningen i matchen efter tio minuter genom Broc Little, som styrde in ett hårt skott från Eddie Larsson.

LHC skapade ett par chanser till i slutskedet av perioden men fick ingen utdelning på dessa.

I början av den tredje perioden fick LHC ett suveränt läge genom Ken Andre Olimb, men avslutet räddades av Rautio. Brynäs stack sedan iväg i en spelvändning som i förlängningen slutade med att Jonathan Pudas skickade in 2-2 bakom Högberg.

Två minuter senare fullbordade Brynäs sin vändning när Simon Bertilsson nätade efter en tilltrasslad situation framför mål.

Linköping tvingades till jakt. Man skapade ett antal chanser, främst under periodens avslutande hälft men pucken studsade inte östgötarnas väg.

Brynäs höll undan och därmed är LHC i 2-0 underläge inför onsdagens hemmamatch.