Vinst i seriepremiären för D20
Publicerad: 2021-10-03
Nyhet
På söndagseftermiddagen spelade D20 sin första seriematch för säsongen i DamEttan Södra. En mycket jämn drabbning slutade 4-3 i LHC-favör efter straffar.

Det var en efterlängtad seriepremiär för LHC-laget, som mönstrade en stark lineup med bland annat Ella Jämsén, Lisa Östrup Frida Simonsen och Ebba Träff-Svenssom som alla har SDHL-erfarenhet.

Det var emellertid Trollhättefallen som tog ledningen i matchen. I powerplay lyckades gästernas Linnea Hurtig överlista LHC-målvakten Ebba Träff-Svensson.

LHC fick till en kvittering i slutet av perioden, när Leah Tikkanen gjorde säsongens första powerplay-mål för LHC.

I den andra perioden tog LHC ledningen när Frida Simonsen gjorde sitt första mål för säsongen. Dessvärre kom Trollhättefallen tillbaka och kvitterade genom Emma Johansson kort efter LHC:s ledningsmål.

Lisa Östrup såg till att LHC återtog ledningen, när han gjorde 3-2 i början av den tredje perioden. Det såg länge ut som att LHC skulle ta hem de tre poängen, men gästerna ville annorlunda. Linnea Hurtig stod för sitt andra mål och utjämnade matchen.

Matchen slutade oavgjort, 3-3, efter ordinarie tid och overtime-perioden blev mållös.

I straffläggningen var det LHC som visade bäst kyla när Ella Jämsén gjorde det enda målet.

Således seger till LHC och en bra start på DamEttan-säsongen.