Förlust i den femte perioden
Publicerad: 2017-03-24
Efter Match
Linköping kämpade och krigade långt över vad som är brukligt i en hockeymatch. Först efter 95(!) minuter lyckades Brynäs avgöra efter mål av Simon Bertilsson.

Linköping fick ett tidigt powerplay i matchen men lyckades inte kapitalisera på det numerära övertaget. Därefter var det Brynäs som tog tag i taktpinnen och förde spelet. Hemmalaget skapade ett par väldigt bra chanser som satte Marcus Högberg i arbete.

Brynäs gick framåt och LHC hade stundtals problem med hemmalagets höga press som gjorde det svårt att spela ur pucken ur egen zon med hög fart.

Linköping fick i slutet av perioden chansen att spela powerplay men lyckades inte utnyttja läget att ta ledningen i matchen.

I den andra perioden var det till viss del ombytta roller. Det var LHC som tidigt tog tag i taktpinnen och fick Brynäs under press. Att LHC därtill fick chansen att spela powerplay tidigt gav ett bra momentum.

Men precis som Marcus Högberg i LHC-kassen så agerade David Rautio mycket stabilt mellan stolparna och satte stopp för Linköpings försök till ledningsmål.

Den tredje perioden blev mer utav ett ställningskrig där inget av lagen tog tag i taktpinnen men där spelet svängde fram och tillbaka med målchanser åt båda håll.

Men det var fortsatt två riktigt bra målvakter som spelade i Gavlerinken Arena och när signalen för den tredje ljöd stod klart att matchen alltjämt var mållös och gick därmed till sudden death.


Men det krävdes nästintill mer än så för att skilja lagen åt i dagens match. Den första suddenperioden såg ut på det sättet att Brynäs var hetast inledningsvis medan Linköping kom mer och mer i slutet.

Matchen fortsatte in på ännu en period där spelet böljade fram och tillbaka men där det fortsatt såg ut att bli mållöst. Men med fyra minuter kvar att spela avgjorde Brynäs genom Simon Bertilsson.

Informatör Gustaf Pettersson
Huvudpartners