Tommy: "Vill gärna se att vi lever upp till det"
Publicerad: 2019-01-25
LHCTV
Linköping står imorgon för en ny, inspirerande utmaning när det är dags att möta Brynäs på bortaplan.

LHC gick på pumpen mot Frölunda på torsdagskvällen efter ett sent avgörande av gästerna. Det var en match där LHC:s prestation var ömsom vin, ömsom vatten.

– Jag tycker att vi pendlar lite för mycket i vår prestation igår. Första perioden är bra, sen blir vi spretiga i andra och får inte stopp på spelet i egen zon. Det medförde att vi fick mindre tid att spela oss ur zon, vi fick chippa ganska många gånger och Frölunda kunde vända på oss ganska snabbt. Sen tycker jag att tredje perioden är väldigt bra och vi skapar där ett antal bra chanser för att sätta dit en ledningspuck, men istället blir vi straffade bakåt. Sen ska man komma ihåg att vi möter ett väldigt bra lag, kanske det som är bäst i serien just nu, säger Tommy Jonsson.

Vad har ni pratat om för att undvika att det ser ut som i andra perioden?
– Vi har pratat om att under de stunderna som vi blir pressade att vi måste bli tydligare mot varandra och framförallt göra oss spelbara när vi ska komma ur egen zon. Får vi en större delaktighet under de stunderna som kommer vi inte bli lika hårt satta under press för då kommer vi komma ur zon.

Hur tänker du kring matchen i morgon?
– Vi är inne i en väldigt viktig period och en intensiv sprint fram till landslagsuppehållet. Jag vill se att vi kommer upp till Gävle i morgon och tävlar över 60 minuter, att vi gör de här sakerna som vi har kommit överens om fullt ut. Vi har i mitt tycke ett väldigt spelskickligt lag så jag vill gärna se att vi lever upp till det och att det kan ge oss möjligheten att kontrollera matchen.

Hur är läget i laget?
– Det finns ett antal frågetecken inför morgondagen. Vi ska se över läget nu under dagen och sen tar vi ett definitivt beslut om laget i morgon.

Kommunikation Gustaf Pettersson