• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr

LHC går ny utmaning till mötes

16 januari 2019 16:22
Inför Match

Efter att ha gått på pumpen två gånger i rad under föregående vecka är viljan att vända trenden stor i Linköping Hockey Club. I morgon väntar nästa drabbning i Saab Arena när Örebro gästar, ett motstånd som brukar innebära tuffa och tajta matcher.


– Vi har tränat på i veckan där vi har blandat taktiska övningar med intensiva för att hålla uppe farten och intensiteten i benen. Killarna har svarat upp bra på träningen och det finns en positiv känsla i gruppen inför de två matcher som vi ställs inför i veckoslutet, säger Tommy Jonsson.

Hur är din syn på matchen mot Djurgården?
– Vi har kollat igenom matchen ordentligt efteråt med fokus på både statistik och matchen som vi ser den. Tittar man till spelet fem mot fem så gör vi en bra match utifrån vår matchplan och målmässigt vinner vi i den spelformen. Men det är i specialteams som det avgörs och där måste vi förbättra oss till matchen i morgon, såväl i boxplay som i powerplay.

Morgondagens möte är det tredje i ordning lagen emellan under innevarande grundserie. De två tidigare matcherna har slutat med overtime-vinst för laget från Närke vilket innebär att LHC i morgon jagar revansch.

– Det finns en stor revanschlusta mot dem. Vi har spelat två väldigt jämna matcher mot dem som båda har gått till overtime, där jag tycker att vi har varit värda ett bättre öde. Vi ser att det kommer bli en ny, tajt match och det kommer krävas att vi jobbar stenhårt över 60 minuter för att vi ska ta tre poäng.

Läget i laget?
– Lukas Bengtsson har varit sjuk under ett par dagar så där kommer vi behöva avvakta till matchdagen för att ta ett beslut. I övrigt så har vi samma spelare tillgängliga som de senaste matcherna och vi har en plan för hur vi ska formera oss. Men vi väljer att hålla på det till i morgon.