Förlust mot HV71
Publicerad: 2021-11-27
Nyhet
SDHL-lagets segersvit är bruten. På lördagen blev det förlust mot HV71 med 4-2.

Linköping fick en drömstart på matchen med mål framåt redan efter tre minuter. Lenka Serdar sköt ett skott som Andrea Dalen påpassligt styrde in bakom HV71:s Lina Van Noort.

HV var annars laget som skapade mest i den första perioden och med drygt tolv minuter spelade kvitterade hemmalaget genom Jenna Raunio.

I den andra perioden var matchbilden fortsatt till fördel för HV. Men det var LHC som stod för periodens enda mål. Återigen var det Lenka Serdar som hittade fram till Andrea Dalen, som hittade nätet för andra gången i matchen och sjätte gången för säsongen.

Länge såg det ut som att LHC skulle hålla ut när HV gick framåt i den tredje perioden. Men kvitteringen kom dessvärre efter tolv och en halv minut, och följdes upp av ett ledningsmål en och en halv minut senare.

Mot slutet chansade LHC genom att plocka ut målvakten, men det resulterade endast i att HV kunde fastställa slutresultatet till 4-2.

Chans till revansch för LHC i morgon när Göteborg gästar Saab Arena.