Peppe: "Framförallt ska vi ut och köra och ha kul"
Publicerad: 2020-08-12
Intervju
Säsongens första träningsmatch kommer allt närmare och är i skrivande stund enbart timmar bort. För Patrik Lundh är första matchen starten på en säsong där han vill ta revansch på förra året.

– Det var en besvikelse för egen del förra säsongen. Jag är revanschsugen på att göra det bättre än förra säsongen. Jag har haft en bra sommar och har kunnat träna på ordentligt. Jag känner inte av skadan någonting på isen, så det är skönt för den mentala biten att jag kan släppa det helt, säger Patrik.

Att ”Peppe” längtar efter att kliva ut och spela match råder det inga som helst tvivel om.

– Vi har haft en och en halv vecka här med träningar där vi har jobbat på spelsystemet som vi bygger vidare på från förra året. Vi ska försöka sätta lite av de delarna i första matchen, men framförallt ska vi ut och köra och ha kul.

Inför säsongen 2019/2020 hade LHC en stor omsättning av spelarna samt en till stora delar ny ledarstab. Det medförde att spelsystemsprocessen tog tid. I och med en mindre spelaromsättning är frågan om det kommer ta lika lång tid i år.

– Jag tror att det finns chans till att den processen kan gå fortare i år. Det är många som var med här förra året och som vet om vilken filosofi som tränarna har, så vi som är kvar i laget kan vara med och hjälpa de nya spelarna.

Mot Oskarshamn kommer ”Peppe” att matchas ihop med Markus Ljungh och Henrik Törnqvist.

– Det är en bra ihopsatt kedja. Jag och Ljungh har spelat ihop tidigare och känner varandra bra i spelet. Han är en jätteduktig hockeyspelare med bra fart på skridskorna, är smart och läser spelet väl. För egen del så blir det att riva, slita, härja och vinna tillbaka puckar så får ”Henke” försöka sätta dit dem med sitt skott.

Kommunikation Gustaf Douhán