LHC är åter vinnare på hemmaplan
Publicerad: 2017-01-03
Efter Match
LHC kom till matchen mot Skellefteå med två raka förluster på hemmaplan. Den sviten tog stopp på tisdagskvällen. LHC vann matchen med 5-2 efter en mycket väl genomförd insats.

Det var en fartfylld och intensiv inledning på årets första match. LHC kom ut väldigt aggressivt och Skellefteå svarade upp med samma mynt, vilket gav upphov till matchens första irritationssituation redan efter det första bytet.

Båda lagen skapade inledningsvis chanser med ett visst övertag för gästerna i kvalité. Det var emellertid LHC som tog ledningen i matchen. Efter nio minuter slängde sig Sebastian Karlsson fram efter en tekning och lyckades få in pucken bakom Joni Ortio.

Ett par minuter efter målet presenterade sig SHL-debutanten Jonathan Rodensjö för hemmapubliken genom att tackla förre LHC-spelaren Pontus Petterström över sargen och in i fotobåset.

Med tre och en halv minut kvar att spela av den första perioden utökade LHC ledningen till 2-0. Anssi Salmela sköt ett skott som tog i bröstet på Jakob Lilja och studsade fram till Andrew Gordon som skickade in pucken.

I den andra perioden var det Skellefteå som fick en fin inledning. I den tredje minuten kom också reduceringen till 2-1 genom Emil Djuse, som fick på en riktig pangträff och fick in pucken bakom i Högbergs bortre kryss.

Skellefteå hade ytterligare ett par chanser därefter, bland annat i sitt powerplay där de tryckte på ordentligt för att försöka åstadkomma en kvittering.

Men istället för mål för gästerna var det LHC som klev fram och utökade ledningen. Efter bra förarbete av Vilmos Gallo kom Emil Sylvegård till avslut, varpå retur uppstod och Jonathan Rodensjö rakade in sitt första SHL-mål.

Båda lagen hade sedan chanser i slutet av perioden utan att få vittja nätet.

Skellefteå gick ut i den tredje perioden och började per omgående jaga en reducering. Efter tre minuter och tio sekunder lyckades Adam Pettersson raka in pucken efter en tilltrasslad situation framför Marcus Högberg.

LHC hade därefter ett par bra lägen innan Skellefteå började ta över taktpinnen. Problemet för gästerna var att det inte skapade speciellt farliga målchanser då LHC:s försvarsspel fungerade på ett bra sätt.

Istället utökade LHC ännu en gång när Henrik Törnqvist skickade in sitt fjärde mål i SHL för säsongen. I matchen sista minut fastställde Emil Sylvegård slutresultatet till 5-2 och därmed tog LHC tre mycket viktiga poäng.