Mattias Bäckman blir kvar i moderklubben
Publicerad: 2021-05-27
Lagbygget SHL
252 matcher i LHC-tröjan ska bli fler. Egna produkten Mattias Bäckman förlänger kontraktet med LHC och blir således tionde spelare i årets trupp som har gått igenom Clubens akademi.

– Det känns jättekul. Framförallt att få vara kvar i min hemstad och fortsätta spela minst ett år till med Linköping. Det känns jättekul och jag är jättetacksam för det, säger Mattias i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Att Linköping och LHC betyder mycket för Mattias råder det inga som helst tvivel om.

– Det betyder allt. Som liten kille växte jag upp i den här stan och gick på min första hockeymatch som tvååring med pappa och farfar. Jag har varit ett stort fan i hela mitt liv och det är min barndomsdröm och att få fortsätta leva den känns jättekul.

Målet med det kommande året är, enligt Mattias, att börja bygga upp LHC igen efter några tuffare år.

– Jag tror att med lite nya personer in i föreningen så kan vi bygga något nytt och göra det i en takt som är rimlig. Vi ska bygga en stark stomme och det ser jag fram emot.

Vad känner du själv att du vill ta för steg kommande säsong?
– Såklart vill jag alltid bli bättre. Med lite perspektiv i ryggen, så avslutade både jag och laget säsongen på ett bra sätt. Vi vill någonstans bygga vidare på det. Sen tror jag att det kommer bli mycket individuell utveckling och det passar mig bra. Jag har höga förväntningar på mig själv, det har jag alltid haft och kan jag fortsätta där jag avslutade så ska vi bygga vidare på det.

Med Mattias signatur består truppen nu av 21 spelare, varav tio har fått hela eller delar av sin hockeyutbildning inom LHC:s akademi. Han blir också femte östgöte att skriva på och ansluter till Linköpingskillarna Jonas Junland och Elliot Ekmark samt Motaladuon Arvid Costmar och Henrik Törnqvist.

Kontraktet med Mattias är skrivet på ett år.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners