Eriksson: "Över 60 minuter är det bra tävling och kamp"
Publicerad: 2019-09-08
Efter match
Linköping avslutade försäsongen med att besegra HV71 med 4-1. Efter matchen var det glada scener och en ledarstab som konstaterade en gedigen insats.

– Vi börjar matchen enligt den plan som vi hade satt upp där vi ville ha ett bra djupledsspel och på så sätt förlägga tid i anfallszon, vilket vi också gjorde. Vi skapar ett antal målchanser får med oss powerplay och kliver upp i en 2-0-ledning, säger Daniel Eriksson och fortsätter.

– I andra perioden blev det lite ryckigare på grund av utvisningarna och då klev våra spelare i boxplay upp på ett väldigt bra sätt. Med den ryckiga matchbilden blev det svårt att få till ett organiserat spel med pucken men jag tycker ändå att vi blixtrar till i det spelet och även i det powerplay där vi gör ett psykologiskt viktigt mål till 3-0.

– I tredje perioden försökte HV gå för det och då tycker jag att vi kunde ha åkt mer skridskor för att få fast pucken högre upp i banan. Istället blev det onödigt mycket tid i egen zon, men vi håller ändå positionerna i vårt försvarsspel och håller dem på utsidan. Över 60 minuter är det bra tävling och kamp.

Fick ni de svar som ni ville ha idag?
– Ja, det tycker jag. Vi testade någon ny enhet och ett par backpar som vi tycker fungerade på ett bra sätt. Vi har också skruvat på några detaljer i spelet och där känner vi att vi är något på spåren.

Hur mycket ser ni fram emot lördagens premiär?
– Väldigt mycket. Det ska bli kul och inspirerande att åka upp till Hovet och möta Djurgården, det är en perfekt seriepremiär. Jag hoppas att det är många LHC-supportrar som åker upp och stöttar oss på plats.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners