• Huvudsponsorer

Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt

Eriksson: "Över 60 minuter är det bra tävling och kamp"

8 september 2019 19:30
Efter match

Linköping avslutade försäsongen med att besegra HV71 med 4-1. Efter matchen var det glada scener och en ledarstab som konstaterade en gedigen insats.


– Vi börjar matchen enligt den plan som vi hade satt upp där vi ville ha ett bra djupledsspel och på så sätt förlägga tid i anfallszon, vilket vi också gjorde. Vi skapar ett antal målchanser får med oss powerplay och kliver upp i en 2-0-ledning, säger Daniel Eriksson och fortsätter.

– I andra perioden blev det lite ryckigare på grund av utvisningarna och då klev våra spelare i boxplay upp på ett väldigt bra sätt. Med den ryckiga matchbilden blev det svårt att få till ett organiserat spel med pucken men jag tycker ändå att vi blixtrar till i det spelet och även i det powerplay där vi gör ett psykologiskt viktigt mål till 3-0.

– I tredje perioden försökte HV gå för det och då tycker jag att vi kunde ha åkt mer skridskor för att få fast pucken högre upp i banan. Istället blev det onödigt mycket tid i egen zon, men vi håller ändå positionerna i vårt försvarsspel och håller dem på utsidan. Över 60 minuter är det bra tävling och kamp.

Fick ni de svar som ni ville ha idag?
– Ja, det tycker jag. Vi testade någon ny enhet och ett par backpar som vi tycker fungerade på ett bra sätt. Vi har också skruvat på några detaljer i spelet och där känner vi att vi är något på spåren.

Hur mycket ser ni fram emot lördagens premiär?
– Väldigt mycket. Det ska bli kul och inspirerande att åka upp till Hovet och möta Djurgården, det är en perfekt seriepremiär. Jag hoppas att det är många LHC-supportrar som åker upp och stöttar oss på plats.