Tio spelare uttagna för landslagsspel
Publicerad: 2019-04-03
Nyhet
Under aprilmånad är flera utav de svenska landslagen iväg på mästerskap eller turneringar. LHC kan sammanfatta att hela tio spelare från Cluben är uttagna för spel med sina respektive landslag.

Mästerskap
Damkronorna
Damkronorna håller på att förbereda sig för världsmästerskapen som i år avgörs i Finland. LHC har en representant i truppen då mångåriga landslagsspelaren Pernilla Winberg åter är uttagen. Pernilla kommer i Finland att göra sitt tolfte världsmästerskap. LHC:s målvaktstränare Nanna Holm Glaas finns med som videocoach för Sverige under mästerskapet. VM startar den 4:e april och sänds i SVT.

Team 18
U18-VM avgörs i år i Sverige med Örnsköldsvik och Umeå som spelorter. I den svenska truppen återfinns två spelare från LHC, backen Albert Lyckåsen och forwarden Arvid Costmar. Förbundskapten för Team 18-landslaget är förre LHC-tränaren Magnus Hävelid som dessutom sin bror, LHC:s talangutvecklare Niclas Hävelid som assisterande under mästerskapet. VM startar den 18:e april och sänds i SVT.

Landskamper
Tre Kronor
Tre Kronor inleder sin resa mot VM i Slovakien genom att spela mot just värdnationen samt Ungern under den här veckan. LHC-spelarna Lukas Bengtsson och Adam Brodecki är uttagna och finns med i veckans landskamper. Matcherna spelas den 4:e respektive den 5:e april.

Team 17
Team 17-landslaget åker iväg på en femnationersturnering i schweiziska Basel. I truppen finns fyra spelare från LHC, målvakten Hugo Ollas och forwardstrion Elliot Ekmark, Daniel Ljungman och Mateusz Szurowski. Turneringen spelas den 10:e-14:e april.

Team 16
Team 16-landslaget åker iväg på en fyrnationsturnering i ryska Almetyevsk. LHC har en representant med i truppen i form av backen Theo Angesved. Turneringen spelas den 12:e-14:e april.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners