J20 Forts: Frantz hattrick-hjälte i storseger
Publicerad: 2017-03-01
JUNIOR
Tre mål från hans klubba och 5-0 blev kombon som gav tre nya poäng i fortsättningsserien för LHC J20.

Matchen inleddes väldigt blandat, med mycket spel åt båda hållen.

LHC fick chansen i powerplay redan efter två minuters spel och det blev en press som gav mycket momentum till laget.

Efter att AIK blev fulltaligt jämnades spelet ut och även dom fick sin del av chanserna.

Jonathan Rodensjö spräckte till slut nollan med första målet i matchen efter 15:52 med ett mål genom benskydden på AIK-målvakten.

Den andra perioden blev dock det som var orden på allas läppar.

Linköping tog med sig sitt spel från första perioden och förbättringen tillkom, även om AIK stack fram och gjorde sin bit på vägen.

7:58 hittade dock Olle Lycksell målet i powerplay och det ledde in till målkalaset.

16:06 gjorde Sebastian Frantz sitt första mål för kvällen, följt av sitt andra bara 31 sekunder senare. Hans tredje mål för kvällen och sitt hattrick fullbordades 18:39 efter en vacker framspelning från Viktor Johansson, och Sebastian tog det väldigt kallt i sitt avslut.

Därefter var det Linköping för hela slanten.

Den tredje perioden bestod mer av utmärkt målvaktsspel från Rasmus Hedström, som räddade flera chanser som annars hade varit solklara mål för AIK.

Vinsten gav LHC ett utmärkt slagläge inför helgens möte med bland andra Rögle.