Förlust mot Djurgården
Publicerad: 2020-11-28
Nyhet
Linköping hade ett gyllene tillfälle att rycka ifrån Djurgården i tabellen. Dessvärre var gästerna från Stockholm det starkare laget och vann matchen med 3-1.

Djurgården fick ett tidigt powerplay och utnyttjade det på bästa sätt. Sofie Lundin var sist på pucken som satte gästerna i ledning.

Djurgården kontrollerade sedan den första perioden och med drygt två minuter kvar utökades ledningen till 2-0 genom Nicole Hall.

Linköping kom ut bättre i andra perioden, men trots idoga försök till att skapa anfallsspel så saknades de riktigt heta chanser.

Djurgården utökade ledningen till 3-0 sju minuter in i tredje perioden och då var matchen mer eller mindre avgjord.

LHC reducerade till 3-1 genom Linnea Johansson, men målet kom med en och en halv minut kvar vilket var något försent för att åstadkomma något mer.