Törnqvist: "Gäller att vi håller ihop som lag"
Publicerad: 2020-09-25
Intervju
12:e mars. Det är det senaste tillfället som LHC:s SHL-lag har spelat en tävlingsmatch på hemmaplan. I morgon är det dags igen.

– Man har längtat efter att få spela tävlingsmatch på hemmaplan sedan vi gjorde det sist, för sex månader sen. Det känns tråkigt att vi inte får göra det inför våra fans, men att få spela en match på hemmaplan som gäller lite ska bli kul, säger Henrik Törnqvist.

Under försäsongen och upptakten av serien har domarnas nya, mer strikta bedömningsdirektiv resulterat i ett stort antal utvisningar och således mycket tid i special teams. Allt talar för att det blir mycket viktigt även i morgon.

– Vi ska ta pucken till mål i vårt powerplay. Det gäller att vi är aggressiva och tar den dit, för det är där som de flesta målen görs. Samma gäller i vårat boxplay, vi ska vara aggressiva och sätta press så att de inte får chansen att ställa och styra spelet. Det kommer bli riktigt viktigt i morgon.

LHC kommer till matchen med en förlust i seriepremiären i bagaget. Fyra mål framåt på bortaplan brukar resultera i poäng och även om det inte gjorde det senaste, så finns det ändå en optimism kring det offensiva spelet.

– Vi avslutade bra nere i Ängelholm och jag tycker att det visade att vi kan spela offensivt. Sen gäller det att vi håller ihop som lag och gör det som vi är bra på, att vi får ner puckarna djupt och forecheckar på dem.

Henrik fick en tuff start på säsongen och hade lite problem med sitt spel under försäsongen. Mot Rögle såg det bättre ut och han berättar att formen är på uppåtgående.

– Det blir bättre och bättre. Jag är inte helt nöjd med min försäsong, men de senaste träningarna och matcherna har känts bättre. Jag hoppas kunna bidra mer där ute och göra mer poäng.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners