Niklas Persson: "Intressant tillskott"
Publicerad: 2020-04-28
Intervju
Niklas Persson bygger vidare. Idag presenterades Oula Palve som det senaste nyförvärvet och truppen börjar allt mer ta form.

Det har ryktats ett tag om att den 28-åriga finske centern skulle hamna i Linköping. På tisdagsförmiddagen blev det så officiellt att han har undertecknat ett tvåårskontrakt med LHC.

– Det känns riktigt bra att Oula väljer att komma till LHC och spela här de kommande två åren. Vi har följt honom noga under flera säsonger och han kommer passa bra in i det sättet vi vill spela hockey och fylla en viktig roll hos oss, säger Niklas.

Vilka egenskaper tillför han till den här truppen? – Han är en center som är bra i båda ändarna av isen men där framförallt hans offensiva spel som kommer vara med och lyfta oss. Han har ”fina händer” och ser spelet bra. Vi kommer kunna använda honom i många olika situationer och spelsätt.

Med Oula i truppen har LHC två målvakter, nio backar och tolv forwards under kontrakt.

– Vi känns oss nöjda med den trupp som vi har byggt fram tills nu, men det återstår fortfarande någon eller ett par platser att fylla. Vi jobbar på ett par olika spår och sen får vi se vad det landar i. Det känns bra att vi har större delen av truppen klar just nu.

Kommunikation Gustaf Pettersson