Kapten Junland: "Vi bygger någonting från dag ett"
Publicerad: 2020-04-14
Nyhet
Äntligen! Ja, så var det nog en och annan spelare i LHC:s SHL-lag som kände när de vaknade på tisdagsmorgonen. Idag togs nämligen de första, stapplande, stegen på resan som är säsongen 2020/2021.

Det var ett kyligt Linköping som på tisdagen välkomnade LHC:s SHL-lag tillbaka till den kollektiva träningen. Med endast ett fåtal grader på termometern och kraftig vind genomfördes ett intervallpass bestående av löpningar om 400 meter.

Trots vädermässigt tuffa förutsättningar var det positiv stämning i gruppen som krigade sig igenom passet.

– Det känns bra och det är skönt att få komma tillbaka till lite rutiner. Hockeyspelaren är ganska inrutad i sitt vardagliga liv, så det är skönt att komma upp på morgonen, komma hit och träna stenhårt och sen vila för att vara redo i morgon igen, säger lagkaptenen Jonas Junland.

Det har gått en månad sedan LHC spelade sin sista match för säsongen. Sedan dess har spelarna varit åtskilda och bedrivit sin träning på egen hand. Att idag få återse lagkamraterna var något som gladde Jonas.

– Det är kul att se alla, det har gått några veckor sedan vi sågs sist och det har kommit till någon ny kille så det känns kul. Vi bygger någonting från dag ett här och desto roligare vi kan ha tillsammans direkt från start, desto bättre kommer vi göra ifrån oss på försäsongen och när vi går på is sen.

Hur välkomnar du de nya killarna i laget?
– Man får försöka lära känna dem lite de här kommande dagarna och se till att de installerar sig i staden och laget. Det är inga konstigheter, det är som alla andra år. Men att få dem att känna sig välkomna, prata med dem och se till att de trivs både i stad och lag.

Hur kändes träningspasset?
– Det kändes som en hyfsat lagom start. Det kommer bli en ganska lång och smärtsam sommar med hård träning så idag fick alla komma in i det med en liten mjukstart. Men jag skulle tippa på att det kommer att bli ökad volym under de kommande dagarna och veckorna.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners