• Huvudsponsorer

Anton Karlsson tillbaka efter avstängning

29 december 2017 15:15
Inför Match

Det är dags att avsluta kalenderåret 2017. För Linköpings del går den sista matchen på hemmais med Karlskrona som motståndare.


Linköping kommer ifrån en sprakade tillställning där LHC tillslut vann mot Djurgården med 6-5 inför säsongsbästa 7841 åskådare. LHC stod för en riktigt vass insats under matchens första hälft.

– Det var en enormt härlig inramning i Saab Arena igår. De första 30 minuter är nog vår bästa hockey den här säsongen där vi kom ut och visade känslor, spelade med fart och aggressivitet vilket var kul att se. Sen pratar vi om resten, säger Johan Åkerman.

Hur ska ni göra för att få med er den farten till matchen i morgon?
– Vi har visat och verkligen tryckt på de saker som vi gjorde bra i början av Djurgårdsmatchen. Vi ska förstärka de bilderna ännu mer i morgon och komma upp i samma arbetskapacitet och aggressivitet.

Karlskrona spelar lite annorlunda. Måste man anpassa något efter det?
– Förhoppningsvis ska vi inte behöva anpassa någonting. Behåller vi den här farten och aggressiviteten både genom mittzon och kreativiteten i anfallsspelet så ska vi spela den här matchen på våra villkor. Det är ju det som vi siktar på att göra.

Läget i laget:
Anton Karlsson är tillbaka efter avstängning och kommer att spela. I övrigt låter lagledningen hälsa att laget formeras i samband med matchvärmningen i morgon.