Micha Dahlberg tar klivet upp till SDHL-laget
Publicerad: 2020-07-28
Pressmeddelande
SDHL-lagets tränarteam är sedan en tid tillbaka fastställt. Tidigare DJ20-tränaren Micha Dahlberg tar klivet upp och blir Thomas Pettersens högra hand.

– Det är ett ärofylld och trevligt uppdrag. Det kommer bli en utmaning med lite nya grepp, där jag och Thomas ska överföra våra idéer till spelarna. Jag och Thomas är rörande överens om hur det här ska gå till, sen ska spelarna köpa vårat tänk, säger Micha.

Hur har kontakten sett ut mellan dig och Thomas?
– Vi hade kontrakt redan under våren och stämde av lite saker. Thomas är en väldigt driven och engagerad ledare och han har skickat en hel del material med sina tankar. Det känns som att vi redan har ett väldigt bra samarbete.

Efter två år som huvudansvarig för LHC:s DJ20-lag som spelar i Division har Micha god koll på flödet av spelare underifrån, något som kan ses som en styrka när han nu kliver in i SDHL-laget.

– Det finns ett antal spelare som håller hög nivå i Division 1, sen är det en viss skillnad från att spela SDHL. Men vi tycker att det finns flera spelare som är bra rustade för att ta ett kliv upp.

Vad kommer vara ditt ansvarsområde?
– Mitt ansvarsområde kommer att vara det defensiva spelet. Ett snabbt spel från backarna kommer att ge oss bra möjligheter att komma till anfall.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners