Stor underhållning när LHC besegrade Djurgården
Publicerad: 2017-12-28
Efter Match
Saab Arena bjöd in till fest med säsongens bästa publiksiffra med 7841 åskådare. Då bjöd Linköping och Djurgården tillbaka med en frenetisk tillställning med hela elva mål framåt! LHC stod för sex utav dem och fick med sig tre viktiga poäng.

Linköping öppnade matchen i ett väldigt högt tempo och satte direkt stor press på Djurgården. Det medförde ett powerplay redan under den första minuten och där var det nära att LHC tog ledningen.

LHC fortsatte efter sitt numerära överläge och hade övertaget fram tills Mathis Olimb blev utvisad sju minuter in i perioden.

Då tog Djurgården över lite men LHC vände tillbaka maktbalansen i och med matchens första mål när Niklas ”Pajen” Persson tryckte in 1-0 efter elva minuter.

Nästan exakt en minut senare utökade LHC ledningen till 2-0 genom Daniel Olsson-Trkulja, snyggt framspelad av bröderna Olimb.

– Det var bra jobb av Ken Andre, jag vet inte riktigt hur han fick med sig pucken. Han passar till Mathis som passar mig och sen lyckas jag få ner målvakten och lägga in den, säger Daniel efter matchen.

Matchen fortsatte i ett rasande tempo och LHC utökade till 3-0 genom Almen Bibic, hans första mål i Saab Arena.

LHC fortsatte i den andra perioden och efter två och en halv minut utökade LHC till 4-0 genom Nick Sörensen, snyggt framspelad av Tony Mårtensson.

Djurgården reducerade i mitten av perioden genom Markus Ljungh som fick en felträff som ställde Jonas Gustavsson. Fyra minuter senare kom nästa reduceringsmål genom förre LHC-forwarden Niclas Bergfors.

LHC han emellertid med att göra ännu ett mål i den andra perioden var över när Andrew Gordon styrde in ett skott från Niclas Lundgren.

I den tredje perioden såg allting ut att gå LHC:s väg. Djurgården drog på sig flera utvisningar på kort tid vilket medförde att LHC länge fick spela fem mot tre. Där hängde Nick Sörensen upp 6-2 med ett direktskott och allting såg ut att vara frid och fröjd.

Men Djurgården kom tillbaka under de sista tio minuterna. Först gjorde Linus Hultström 6-3, vilket följdes upp av 6-4 genom Mikael Ahlén.

Med två och en halv minut gjorde samma Ahlén 6-5 och det blev onödigt spännande i slutskedet. Men LHC höll undan och tog tre viktiga poäng.

– Vi gör 45 minuter bra minuter. Sista 15 är inte jättebra, vi sjunker ner och blir för defensiva och låter dem styra och ställa, säger Daniel Olsson-Trkulja.