• Huvudsponsorer

Eddie känner sig redo för första matchen

9 augusti 2017 15:36
Inför Match

Det har gått drygt fyra och en halv månad sedan LHC senast gick upp i matchsammanhang. I morgon är det dags igen när säsongen 17/18 tar sin ordentliga början med den första träningsmatchen.

– Det har varit högt tempo på träningarna och det känns som att vi är redo, säger Eddie Larsson.


Linköping har varit samlade i drygt två veckor, en tid som den 26-årige backen från Mariestad tycker har sprungit förbi.

– Det har gått väldigt fort. Det känns som att det var nyss som vi samlades här igen efter semestern, säger han efter onsdagens träningspass.

Redan från start var det högt tempo på träningarna och en hög intensitetsnivå. Utifrån har det betraktats som en flygande start ur startblocken efter en längre tids frånvaro från isen.

– Jag är beredd att hålla med. Vi har satt gasen i botten redan från start och det är väldigt kul att se. Det ser väldigt spännande ut.

Hur ser du på att spela match efter en veckas träning?
– Det är både positivt och negativt för det är ganska tajt inpå. Samtidigt tycker jag att vi har gått igenom de flesta delarna av spelet och vi känner oss redo att börja matchningen.

Assisterande tränaren Johan Åkerman ser fram emot morgondagens drabbning.

– Det ska bli inspirerande att se om vi får en effekt på det som vi har jobbat med. Jag tror också att killarna tycker att det känns bra att få ett avbrott i träningen och få spela match. Vi kan jobba mer med vi har jobbat på och utvärdera det utifrån match istället för träning.

Läget i LHC-truppen;
Adam Ginning är på landslagsuppdrag. Derek Roy, Anton Björkman och Fredrik Karlström är ej disponibla för spel.