Fem LHC-spelare uttagna till U18-VM
Publicerad: 2022-04-04
Nyhet
Idag presenterades den trupp som ska representera Sverige vid den U18-VM-turneringen i Tyskland. Mycket glädjande kan vi konstatera att hela fem av 25 uttagna spelare kommer från LHC.

Det är stark LHC-koppling på den svenska truppen. Faktum är att LHC är det klubblag som har flest representanter uttagna till turneringen, som avgörs 23:e april till 1:e maj.

Bröderna Mattias och Hugo Hävelid var med redan under förra årets U18-VM, där Sverige tog hem en bronspeng efter vinst mot Finland i matchen om tredjepris.

Fabian Wagner och Filip Bystedt har varit kontinuerliga inslag i U18-landslaget under säsongen och har därtill fått chansen att spela SHL-hockey vid ett antal tillfällen.

Uttagningen till U18-VM är extra speciell för Alexander Tell, som i och med uttagningen gör sin landslagsdebut. Alexander har haft en fin säsong i det J20-lag som nu har kvalificerat sig för Junior-SM:s finalspel.

– Det känns jättekul att spelarna har fått den stora äran att bli uttagna till en VM-turnering. Jag tycker att alla fem har gjort sig förtjänta av den här möjligheten och jag är övertygad om att de kommer göra bra ifrån sig. Det är extra kul för Alexander som gör sin första landslagsturnering i och med VM, säger Andreas Melin.

Fyra av de fem spelarna har Linköping Hockey Club som moderklubb.

– Vi är väldigt stolta över att ha fem spelare med i den här turneringen och att vara den klubb som har flest spelare i truppen. Fyra av dem har gjort hela resan från Tre Kronors Hockeyskola och jag tycker att dagens nyhet är ett väldigt gott betyg till vår ungdoms- och juniorverksamhet, säger LHC:s klubbdirektör Niclas Björkman.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán