SDHL-laget förlängde segersviten
Publicerad: 2020-09-19
Nyhet
LHC:s SDHL-lag bärgade tre tunga poäng i Örnsköldsvik på lördagseftermiddagen. Det var en jämn tillställning där LHC lyckades komma ut på den vinnande sidan efter två powerplay-mål av Matilda Af Bjur.

– Vi visste att det skulle vara bli en defensiv match där specialteams skulle vara viktigt. Vi är nöjda med stora delar av det defensiva spelet, men vi måste kunna vända spelet från försvar till anfall mycket snabbare. Sen har vi en målvakt som vi kan lita på och som gör att vi kan vinna mot alla lag i ligan, säger Thomas Pettersen.

LHC spelade en del av matchen på utvisningsbänken, i tolv minuter sammanlaget. Det blev endast ett insläppt i numerärt underläge och just den spelformen var Thomas Pettersen extra nöjd med.

– Jag är mest nöjd med vårt spel i numerära underlägen. Vi ligger hela tiden på rätt sida och får dem att skjuta från dåliga vinklar.

Framåt visade Matilda Af Bjur vägen genom att kämpa in två mål i powerplay.

– Matilda var otroligt bra. Hon gör ett bra jobb för oss och framförallt så krigar hon genom hela matchen. Hon spelar smart i alla situationer och jag tycker att det här var hennes bästa match sedan hon kom tillbaka.

I morgon väntar nästa utmaning för LHC, när man åker ytterligare ett antal mil norröver för att ställas mot serieledande Luleå.

– Vi förväntar oss att det kommer bli en ganska liknande match mot ett pucksäkert Luleå. Vi måste hålla laget lite mer samlat och få ett bättre flöde i våran forechecking om vi ska kunna tävla mot dem. Naturligtvis blir det också viktigt att vi håller oss borta från utvisningsbåset.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners