Tre powerplaymål sänkte Färjestad
Publicerad: 2017-02-25
Efter Match
Linköping Hockey Club avslutade veckan med att åka upp till Karlstad och besegra Färjestad. LHC gjorde tre mål i powerplay vilket var en stor anledning till att de tre poängen hamnade i Clubens ägo.

Linköping inledde matchen att dra på sig en utvisning då Jacob Johansson gjorde sig skyldig till en puck-out. LHC klarade av underläget men hann inte spela med fullt manskap i mer än en minut innan Emil Sylvegård blev utvisad. Återigen klev LHC upp starkt i boxplay och klarade av även det underläget.

Första perioden präglades rent generellt av utvisningar. Hela fem stycken tvåminutare delades ut, men det var bara ett powerplay-läge som resulterade i mål. Det var LHC som gjorde det när Andrew Gordon tryckte iväg ett stenhårt direktskott som gick in bakom Lars Haugen.

LHC gjorde en bra första period och satt rättvist i förarsätet. I den andra perioden fick LHC ett tidigt powerplay och då small det till igen. Broc Little spelade in pucken i slottet där Marcel Müller dök upp och visade in sitt andra mål i LHC-tröjan.

Linköping fortsatte att skapa kvalificerade målchanser, bland annat hade Jakob Lilja ett friläge som räddades av Lars Haugen.

Det fortsatte att hagla utvisningar i Löfbergs Arena under periodens avslutande hälft. LHC fick spela boxplay två gånger om under slutet på perioden och klarade av underlägena på ett bra sätt.

Den tredje perioden hade inledningsvis en öppen matchbild där det svängde fram och tillbaka med målchanser åt båda håll. LHC var laget som var bäst på att kapitalisera på sina chanser och efter sju minuter utökades ledningen till 3-0 genom Vilmos Gallo.

Tre minuter senare utökades ledningen ännu en gång när Mathis Olimb rakade in en retur i powerplay.

Minuten senare kom också gästernas femte mål för kvällen när Garrett Roe utnyttjade att Färjestadsmålvakt Lars Haugen gick tidigt och kunde från rödlinjen lägga in pucken i öppen bur.

Färjestad tröstmålade med sex minuter kvar genom Milan Gulas.

LHC spelade sedan av matchen på ett väldigt bra och tryggt sätt.