JUNIOR
En rejäl uppförsåkning blev det för LHC J20 som lyckades vända ett underläge till vinst hemma mot Rögle.

Minst sagt kan man säga att laget nog stod på hälarna i den första perioden.

Både LHC och Rögle startade lika intensivt och man försökte sätta sin prägel omedelbart.

Men det var gästerna som fick med sig utdelningen, och efter drygt 14 minuters spel stod det 0-3 på resultattavlan.

Vi tappade vår ödmjukhet och gjorde saker som vi inte har gjort den senaste tiden, men resterande 40 minuter av matchen tycker jag vi är det bättre laget , säger tränare Torstensson efteråt.

Framför allt var de två sista perioden som speglade det som LHC har gjort den senaste tiden, nämligen spela efter vad man tränat och lagt in som mål.

Den andra perioden var en glädjefylld sådan för Linköping, då man lyckades snygga till resultatet med två reduceringsmål och 2-3 inför sista perioden.

En hel höst har det varit många "måsten" där vi hade det tufft många gånger, vi tycker dock att det har varit bra för laget att man får med sig detta och lärdomen av det. Nu ser man resultatet av när man kommit en bit och hittat glädjen igen

Även om momentum låg väldigt nära hos LHC lyckades Rögle hitta ett mål efter bara 33 sekunder in i den tredje perioden.

Det blev en omedelbar omställning, som kom att ta en smärre tid, men som blev otroligt positiv.

Emil Westerlunds 3-4 i powerplay blev inledningen på den totala vändningen, och bara halvminuten senare hade man kvitterat till 4-4 genom Viktor Johansson.

Powerplay visade sig vara en nyckelfaktor då det var i den spelformen allt kom att avgöras.

Pontus Eklöf var den som blev matchhjälten med sitt 5-4-mål i numerärt överläge, med bara fyra minuter kvar av matchen, dock tillräckligt för att kunna bli det matchvinnandemålet.

Det är en riktig laginsats som grabbarna visar upp och den vill vi gärna ta med oss i matchen mot Karlskrona också, avslutar Torstensson.