Tredje raka in på kontot
Publicerad: 2021-09-19
Nyhet
Linköping är alltjämt obesegrade i inledningen av SDHL-säsongen, efter dagens seger mot Djurgården. Detta trots att det har svajat litegrann spelmässigt.

– Skönt att ta hem tredje raka segern förstås. Men det är en match med två ansikten, säger assisterande tränaren Alexander Hanning.

Det är den första perioden som LHC:s coachteam inte är nöjda med. Hemmalaget Djurgården var hetare, förde spelet och tvingade fram några högklassiga aktioner från LHC-målvakten Stephanie Neatby. Den svajiga insatsen till trots så var det likaläge efter de inledande 20 minuterna.

– Vi är allt annat än nöjda med första perioden och det är tack vare ett bra målvaktsspel från Steph i mål som ger oss möjlighet att komma in till paus med ett likaläge. Vi tog ett bra snack i pausen och kunde genom det starta om i andra perioden.

Till den andra var det ett annat LHC som kom ut till spel och det märktes med tiden i målprotokollet. Linköping stack iväg från likaläge 1-1, till 5-1 och med det dödade man matchen redan i mellanakten.

– Jag tycker att vi kommer ut och spelar som vi ska göra och visar vilken typ av lag vi vill vara. Vi är starka på pucken och har en hög fart i vårt spel. Jag måste berömma moralen i laget, att vi lyckas vända en ganska dålig inledning till något bra i slutändan.

Den tredje perioden blev mer av akademisk karaktär. Båda lagen gjorde varsitt mål och fastställde resultatet till 6-2. LHC:s främsta spelare den här eftermiddagen var målvakten Stephanie Neatby.

– Stephanie gör en jättebra match och hon visar varför hon är en toppmålvakt i den här ligan.

För LHC väntar en intressant fortsättning på upptakten av serien. Redan på fredag väntar ett tidigt toppmöte mot Brynäs, innan roadtripen går vidare till Leksand för match på lördag.

– Vi har en bra träningsvecka framför oss nu och därefter intressanta matcher mot Brynäs och Leksand nästa helg. Vi räknar med att vi kommer bli ordentligt testade när vi åker på vår lilla roadtrip.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners