Pettersen: "Vi måste hålla uppe tempot"
Publicerad: 2020-11-27
Nyhet
Tre poäng bärgades mot AIK i onsdags. Nu väntar ytterligare Stockholmslag som motståndare i helgens match, där Djurgården står först på tur i morgon.

– Det som är svårt med Djurgården är att de nog är det bästa laget i ligan till att få motståndarna att spela ett spel som passar dem. De släpper till väldigt få skott, så utmaningen för oss i morgon blir att hålla i vårt spel. Sen har de en väldigt bra powerplay-uppställningen som det kommer att lossna för förr eller senare, säger Thomas Pettersen.

Vad blir utmaningen för oss?
– Vi måste hålla uppe tempot, för de kommer vilja dra ner det. Sen måste vi få ner puckarna djupt bakom deras backar, så att de får spela mer felvända än vad de vill. Vi måste spela lite rakare i inledningen för att få matchen dit vi vill. Vi måste vara tålmodiga och hålla uppe vårt spel.

Har du kollat något på säsongens första match mot dem?
– Jag kollade lite på matchen igår kväll och det vi gjorde bra då var att vi anföll bra i vår andravåg och det var där vi gjorde våra mål i den matchen. Vi måste fortsätta fylla på i anfallen, så att de vi inte attackerar med för få spelare.

Hur är läget i laget?
– Shannon Sigrist är borta och Alva Solberg kommer kliva in på den platsen. Malou Berggren är tillbaka efter sjukdom och börjar som sjundeback.

Presenteras av https://www.byggshop.se/

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners