Matilda Af Bjur inleder säsongen i LHC
Publicerad: 2020-08-13
Pressmeddelande
Då den amerikanska collegeligan ligger på is tillsvidare kommer Matilda Af Bjur att inleda säsongen med Linköping Hockey Club i SDHL.

– Det känns jättebra. Det har varit skönt att komma igång, jag har fått träna själv sedan i maj så det har varit skönt att gå på is och träna med ett lag. Det är jättekul, säger Matilda.

Hon har tidigare under karriären representerat Linköping under tre och en halv säsong. Lägg därtill en stark familjekoppling till staden (Matildas mamma är från Linköping och både hennes far och bror har spelat i Cluben) gjorde valet ganska enkelt.

– Absolut, det är mitt hem. Jag kommer alltid att se Linköping som ett av mina hem och jag har det nära hjärtat, så det var inget konstigt att komma hit och köra. Det var kul att det löste sig på det här sättet.

Hur har du utvecklats under tiden som du har varit iväg?
– Jag har utvecklats mycket. Sen kanske det inte syns jättemycket på isen, utan det är små steg framåt. Men jag känner verkligen stor skillnad, jag jobbar mycket med smådetaljer och jag har ett helt annat självförtroende på isen.

Vad ska du in och bidra med till det här gänget?
– Jag bidrar alltid med det defensiva spelet och boxplay, så jag hoppas att jag kan fortsätta göra det. Men jag hoppas också kunna bidra i offensiven på mitt sätt, genom att skapa chanser och jag kommer göra mitt bästa för att synas därute.

Säsongens första matcher spelas i helgen. Är du laddad?
– Jag är jätteladdad. Det ska bli jätteroligt, vi har ett väldigt bra gäng här så jag hoppas att vi ska göra bra ifrån oss.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners