Framträdande landslagsinsatser av LHC-spelare
Publicerad: 2021-11-13
Nyhet
Landslagsuppehållet är i full gång och över hela Europa spelas det matcher med LHC-spelare på isen.

Damkronorna
Damkronorna, med Jessica Adolfsson och Linnea Johansson, spelar för en OS-plats i kvalet som avgörs i Luleå. Sverige inledde turneringen med en stabil insats mot Slovakien och vann med 3-0.

Nästa match spelas i eftermiddag mot Korea, matchstart 16.00.

Team 20
Team 20-landslaget är i Ängelholm och genrepar inför Junior-VM. Elliot Ekmark och Daniel Ljungman är LHC:s representanter i truppen och de visar framfötterna. I turneringens första match mot Tjeckien vann Sverige med 5-0 och Daniel Ljungman visade vägen med två mål och en assist. Elliot Ekmark spelade fram till ett av målen.

Det är tufft spelschema som gäller för Juniorkronorna, som ställs mot Finland idag och Ryssland i morgon.

Team 18
Team 18-landslaget är i Schweiz och deltar i en femnationersturnering. Bröderna Hävelid, Mattias och Hugo, Filip Bystedt och Fabian Wagner är uttagna i truppen och gör viktiga insatser.

Hugo Hävelid har vaktat kassen i två av matcherna, dels förlusten mot USA, dels i vinstmatchen mot Finland.

Mattias Hävelid står noterad för en assistpoäng på tre matcher. Filip Bystedt står noterad för två poäng, ett mål och en assist. Fabian Wagner i sin tur stod för båda målen mot Tjeckien och har dessutom en assist i protokollet.

Sverige avslutar turneringen med match mot Schweiz ikväll.

Team 18 Dam
LHC-kvartetten Ebba Svensson Träff, Ella Jämsén, Frida Simonsen och Emma Pfeffer är med Sverige i Finland och avslutade under fredagen ett trippelmöte mot det östra grannlandet.

Sverige vann den första matchen med 2-0, med Emma Pfeffer som en av målskyttarna. I de två avslutande matcherna blev det dessvärre förlust med 4-0 samt 2-0. Ebba Svensson Träff vaktade kassen i två av tre matcher.

Norge
Norge kvalar för en plats i OS och man gör det med hela sex LHC-spelare i truppen. Dessvärre blev det förlust i den första matchen mot Tjeckien med 3-1. Norges mål gjorde av LHC-kaptenen Madelen Haug Hansen, framspelad av Ingrid Morset.

Nästa match för Norge spelas idag, 20.00 mot Ungern.

Tjeckien
Om det var bistra miner i det norska laget var det desto gladare i Lenka Serdars Tjeckien. Lenka centrade tredjekedjan i matchen mot Norge, men noterades inte för några poäng.

Tjeckien spelar i eftermiddag sin andra match i kvalet då man möter Polen med start 16.00.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners