J20 Forts: Bitter förlust mot Skellefteå
Publicerad: 2017-02-19
JUNIOR
Söndagsmatchen hemma mot Skellefteå blev något av ett bakslag för LHC, som fick se sig besegrade med 2-5 efter slutsignalen.

-Vi kommer ut lite med huvudet under armen i den första perioden, med vetskapen och tron på hur Skellefteå skulle spela, men det blir ändå att vi släpper in mål. Det är givetvis surt, säger Pelle Torstensson, head coach i Linköping efter matchen.

Snabba omställningar

Skellefteås start kan beskrivas som effektiv och framgångsrik, i sant ordalag.

De omställningar som kom emot LHC från tidigare försvarsarbete hos gästerna visade sig vara otroligt giftiga och man tog snabbt ledningen i matchen med 0-1.

Även 0-2 och 0-3 kom på liknande sätt som första målet.

-Vi upplever det som att det är en kombination av Skellefteås skicklighet och våra brister idag som gör målen verkliga.

Den första perioden avslutades med 1-4 på resultattavlan efter en sen reducering från LHC genom Viktor Johansson.

Fortsatt hårt arbete

LHC kom stadigt mer och mer in i matchen, framför allt i den andra perioden och får även chanserna med sig i flera numerära överlägen.

2-4 kom tidigt in i mittperioden genom Emil Westerlund och gav lite mer luft till Linköping, som fortsatte att gnugga vidare.

Skellefteå lyckades dock hitta ännu ett mål och satt på något mer tryggare mark resterande del av matchen.

I den tredje perioden kom flertalet forceringar från LHC. Pucken studsade dock inte som de ville och den tredje perioden skrevs som mållös efter slutsignalen.

-Det blir att vi får slicka såren och sedan arbeta vidare under kommande vecka, med ett fortsatt hårt arbete. Ingenting ovanligt egentligen utan vi jobbar vidare på de bitar som inte riktigt sitter och fortsätter utvecklingen för grabbarna, avslutar Pelle.