• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Filip: "Verkar vara ett bra ställe att utvecklas på"

12 april 2018 15:32
Intervju

Nyförvärvet Filip Karlsson var idag på plats i Linköping för att bekanta sig med staden och faciliteterna kring Saab Arena inför flytten som sker framöver. Innan Filip vände skutan tillbaka mot Ängelholm satte han sig ner i omklädningsrummet för sin första intervju som LHC-spelare.


För den breda massan är Filip något av en doldis, men faktum är att han under tre säsongers tid har hunnit med att spela 111 SHL-matcher samt ytterligare 43 matcher i Hockeyallsvenskan under de två åren innan det. Vad är det då för spelare som har anslutit till Linköping Hockey Club?

– Som spelare är jag en ganska klassisk centertyp som giller att ligga i mitten och fördela pucken. Jag försöker använda min spelförståelse och teknik och jag är gärna med och bidrar offensivt samtidigt som jag vill ta stort ansvar över hela banan och jobba hårt, säger Filip.

Om man kollar på dina stats så känns du mer som en framspelare än målskytt. Hur ser du på det?
– Jag har varit mer av en playmaker än en målskytt men en av de sakerna som jag vill jobba på är skottet och att bli hetare runtomkring målet. Men jag har varit mer utav en framspelare under min karriär.

Varför blev det Linköping?
– Jag fick en bra känsla av organisationen och det känns som att det tror på mig och har samma bild av vilken spelare jag är som jag själv har. Det verkar vara ett bra ställe att utvecklas på som spelare, det finns bra resurser och bra ledarstab. Det är ett lag som alltid har chansen att gå långt vilket lockar.

Du flyttar nu från Ängelholm till Linköping, som är en större stad. Hur hanterar man den omställningen?
– Jag vet inte riktigt än, men jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli kul att få nya intryck, vistas i en annan miljö och flytta till en ny stad. Jag ser bara fram emot att flytta upp hit och börja träna med laget.

Vart ser du dig själv spela? Är det center som gäller eller kan du också spela ytterforward?
– Jag ser mig själv som en center, men jag kan också spela ytterforward. Men i första hand är det center jag vill spela.