Bronsmatch väntar efter förlust mot Kanada
Publicerad: 2021-05-06
Nyhet
Sverige var länge med i semifinalen mot Kanada och var i kontakt inför den tredje perioden. Då höjde Kanada farten och matchen slutade till sist 8-1. För Sverige väntar nu bronsmatch mot Finland.

Efter en mållös första period tog Kanada ledningen i den andra. Sverige kvitterade kort därefter med ett mål i powerplay av Leksands Isak Rosén. Kanada återtog sedan ledningen men Sverige var ändå med i matchen resultatmässigt efter två spelade perioder.

I den tredje var det dock inget snack om saken. Kanada gick ifrån till 4-1 ganska snabbt och därefter var matchen förlorad. Kanada gjorde fyra mål sista tio minuterna och fastställde slutresultatet till 8-1.

LHC:s Mattias Hävelid matchades, som underårig, i första backpar tillsammans med Simon Edvinsson. Hugo Hävelid agerade backup till Carl Lindbom, som vaktade kassen för Sverige.

Nu väntar bronsmatch mot Finland, som startar 23.00 under torsdagskvällen. Du ser matchen på svenskhockey.tv