J20 SM: Förlust i match ett
Publicerad: 2017-03-15
JUNIOR
Trots bra spelövertag i två perioder föll LHC J20 efter avgörande i Sudden Death i första åttondelen mot Växjö Lakers.

Den första åttondelen var intensiv, så som det hade sagts på förhand.

Växjö fick en smakstart med ett tidigt mål i matchen och 0-1 i ett fortsatt ställningskrig mellan två bestämda lag.

-Växjö tycker jag är hetare än oss i den första perioden. Många av var kanske inte mentalt redo, utan lite nervösa, vilket i och för sig är naturligt, säger Pelle Torstensson, huvudtränare för LHC J20.

Den andra perioden bjöd på lika mycket intensitet, men med en mer bestämd kontroll från LHC:s sida, där man lyckades boxa ut motståndet på ett effektivare sätt än i föregående period.

LHC hittar dessutom ett viktigt kvitteringsmål och 1-1 genom Olle Lycksell. Flera goda målchanser kom från hans klubba under matchen, men det var i den andra perioden som han hittade rätt.

-Där tycker jag att det är den motsatta bilden jämte första. Vi bestämmer mer och tar vara på pucken, ligger rätt i banan och leder matchen mer därefter, fortsätter Pelle.

Direkt i den tredje perioden slog man till från LHC:s sida med ett mål 1:55 från Johan Södergran, och Linköping visade fortsatta prov på kontroll.

Växjö forcerade gång på gång och fick i slutändan en sen kvittering.

En utvisning i Sudden Death ledde till vinstmålet för gästande laget och 0-1 i matcher efter avgörandet, dryga fyra minuter in i förlängningen.

-I slutändan handlar det om att göra mål, och där får vi helt enkelt slicka såren och ladda om till på fredag. Då blir det nya tag och vi vet vad vi ska göra, avslutar Pelle.