• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

"Pajen" längtar till omstarten på lördag

22 februari 2018 18:06
Intervju

LHC-spelarna inledde OS-uppehållet med en ledighet innan det var dags för återsamling. Sedan dess har det varit full fart i såväl gymmet som på isen för de spelarna som har varit tillgängliga. Det har varit tufft och hårt, allt för att skapa goda förutsättningarna inför lördagens omstart av SHL.


– Det har varit tufft. Det har varit mycket fokus på skridskoåkning och kamp och det har varit väldigt bra inställning hos alla grabbar. Det är kul att se och det känns riktigt kul att det ska dra igång igen. Vi ser fram emot fortsättningen och att få spela matcher igen, säger Niklas Persson.

Hur mycket går man och längtar till lördag?
– Väldigt mycket! Det är nu det drar ihop sig och vi har satt oss i en situation där vi måste vinna matcher för att ta oss till topp sex. Vi spelade inte bra innan uppehållet och fick inte med oss de resultat som vi ville. Vi måste steppa upp, komma ihop som grupp och göra det här tillsammans.

Sju matcher kvar som ska spelas på fjorton dagar. Hur ser du på avslutningen?
– Det är jättekul med mycket matcher och hög intensitet. Vi behöver att alla här inne i omklädningsrummet gör det de är här för att göra. Vi måste komma till jobbet varje dag med full insikt om vad varje individ ska göra för att göra det här laget så bra som möjligt.

Vad blir framgångsreceptet under slutspurten?
– Vi ska göra fler mål än motståndarna och lättaste sättet för det är att se till att de inte gör så många alls. Försvarsspelet måste klicka betydligt bättre än vad det har gjort på slutet, sen måste vi bli bättre i våra specialteams. Det är de delarna som jag ser som jätteviktiga.

Det kommer in tre spelare till matchen på lördag. Vad säger du om det?
– Jag tror att Mathis och Ken Andre kommer in med mycket självförtroende efter en bra insats i Sydkorea och jag tror att de kommer tillbaka med ännu större mersmak på hockey. Billins får vi kanske skaka lite liv i, jag vet inte om de är så nöjda med sin turnering. Jag har inte sett USA spela, men Billie är alltid Billie, det är en bra hockeyspelare och jag är säker på att han kommer att göra sitt bästa för gruppen.